Klä dig rätt när du tränar

Om du har tillgång till sociala medier är det väldigt troligt att du ser bilder på kvinnor och män som tränar hårt med extremt tunga vikter. Intresset för Crossfit ökar för varje år som går med fler och fler crossfitgym och klasser som öppnar över hela världen.

Att börja med Crossfit, kan kännas väldigt jobbigt om du inte har någon vidare koll på vad det är du ger dig in på. Det kan vara hjälpsamt att veta vad du bör ha på dig när det gäller kläder och skor, och framför allt vad du inte bör ha på dig. På Aim’n kan du hitta perfekta kläder för din Crossfit träning. På så sätt kommer du att känna dig lite bättre och mer redo att ta dig an utmaningen.

Undvik kläder som hänger

Stora eller lösa byxor och tröjor kan enkelt fastna på skivstänger och liknande när du tränar, därför är det viktigt att ha på sig kläder som är tighta och flexibla. Dessutom, med dynamiska och ibland inverterade rörelser som hopprep och armgång, vill du inte att din tröja flyger upp och distraherar dig under ditt träningspass.

Undvik ljusa färger

Under ett träningspass kommer du att behöva utföra burpees, sit-ups, armhävningar och många andra övningar som utövas på marken. Därför är det också viktigt att tänka på att inte ha på sig ljusa kläder, eller kläder som man är rädd om, då de lätt blir fläckiga under träningen.

awake