Kombinera crossfit med odling av grönsaker

Crossfit är en relativt ny sport älskad av många världen över. Det är en explosiv form av styrketräning där kondition också är en viktig aspekt av träningen. Kroppen behöver dock vila och näring från den tunga träningen för att kunna växa. Det är därför det är en ypperlig chans att kombinera crossfiten med odling av grönsaker. Allra bäst är förstås att odla grönsaker med Wexthuset. Då får du en alldeles egen hemodling som är den bästa ur miljösynpunkt (alltså ekologisk).

För vem passar crossfit?

Crossfit kan egentligen utövas av vem som helst, ung som gammal men då sporten är ganska avancerad kan det ju vara bra med ett par års träningserfarenhet under bältet, må så vara om det är från styrketräning, ishockey, balett eller något annat. Alla, oavsett ålder, kön och så vidare, behöver dock äta grönsaker, så genom att odla grönsaker med Wexthuset får du vitaminer som är essentiella för att kunna prestera på topp

Hur mäter sig sporten med andra sporter?

Crossfit är fortfarande en doldis i den aspekten att den inte hunnit bli lika folkkär som exempelvis padel. Det krävs också mer materiella resurser för att utöva crossfit, något som kan ge mindre pengar över för att odla grönsaker med Wexthuset, som ju är allra viktigast. Å andra sidan sparar du ju pengar genom att odla dina egna grönsaker jämfört med att köpa dem från butik eller grossist. Det är en kostnadskalkyl man få ta sig an att göra. Crossfit kan också fungera bra som rehabilitering då det stärker kroppens muskler. Det kan knappast padel göra på samma sätt.

Även kändisar och influencers har givetvis en roll i det hela. Namn som Zlatan Ibrahimovic, Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman har haft en stor roll i att bygga padelhallar, marknadsföra dem och göra så att sporten kunnat växa ordentligt i folkhemmet. Sporten växer nu ungefär lika snabbt och bra som när man odlar grönsaker med Wexthuset. Bra va? Kanske kan crossfit gå en liknande väg till mötes, men det gäller då att stora kändisar gör samma sak. Crossfit har en högre tröskel att ta sig över då det är tuffare än padel, det vill säga kräver mer energi och fokus samt motivation. I jämförelse är padel mer av en strandsport man kan utöva efter jobbet.

awake