Träna crossfit med implantat

Många kvinnor drömmer om fasta och symmetriska bröst och tyvärr är ibland den enda chansen till att få det bröstimplantat. Men om du tränar mycket och ofta, hur länge tar det innan du kan återgå till träningen på ett normalt sätt? Det reder vi ut här.

När du har gjort en bröstoperation är det viktigt att du tar det lugnt. Många som opererar brösten vill börja leva helt normalt så snabbt som möjligt, speciellt om de tränar mycket i vardagen. Problemet är att om du inte tar det lugnt kan du få infektioner i såren och bröstfickan som implantaten ligger i får inte läka ordentligt, vilket gör att brösten i värsta fall kan bli deformerade. Det här ska du särskilt tänka på om du väljer droppformade implantat och inte runda. De droppformade kan flytta på sig i fickan om de inte läker ordentligt, vilket gör att formen vrider sig. Välj rätt kirurg och rätt implantat, såsom Motiva.

Välj rätt implantat

Det absolut viktigaste innan du ska operera brösten och för att de ska läka så snabbt och bra som möjligt, är att välja rätt implantat. Det finns en rad olika på marknaden, bland annat Motiva implantat som är behagliga och mjuka. Läs omdömen och fråga även kompisar som gjort brösten vilka implantat de använder sig av. Vanligtvis så använder sig alla duktiga och rekommenderade kirurger enbart av bra implantat. De som samarbetar med andra lite mer suspekta tillverkare brukar heller inte ha så många kunder. Något att ta i beaktning.

Dagens nya implantat, som exempelvis Motiva, specialiserar sig på helt ny och förstklassig teknik så att brösten ska se så naturliga ut som möjligt och kännas som vanliga bröst.

Träning och bystoperationer

Det tar veckor, ja ofta månader innan du kan köra tung styrketräning igen. Du ska även ta det lugnt med att springa. Vänta minst sex veckor innan du kan köra träning i lite lättare bemärkelse. Gäller det supertung styrketräning eller ett crossfitpass bör du vänta tre eller fyra månader innan du kör. Tänk också på att alltid bära en specialanpassad sport-bh. Med Motiva kommer du igång relativt fort och kan börja köra hårt igen.

Vilka rörelser inom crossfit bör du vara försiktig med i början då? Jo till exempel att lyfta tungt, göra armhävningar eller att skaka rep. Att sakta men säkert börja röra på dig lite lätt, som att gå långa promenader och jogga lite lätt, kan du dock börja med redan efter några veckor. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och att det inte gör ont. Om det gör det, sluta direkt! Träna ALDRIG innan stygnen är borttagna, annars kan såret gå upp och spricka och du får de fulaste ärren någonsin. Det gäller oavsett om du har Motiva som implantat eller inte.

Tänk på att läkningstiden kan vara högst individuell och variera från person till person. Men ju lugnare du tar det i början desto snabbare kommer du igång och slipper oroa dig för infektioner och långa behandlingstider av antibiotika och så vidare.

awake