4 tips för att snabbt bli fräsch efter crossfitpasset

Crossfit är en tuff och intensiv träningsform. Styrketräning i hög intensitet är jobbigt för alla utövare, oavsett träningsbakgrund. Alla som någon gång har deltagit i ett crossfitpass vet hur ansträngande det är. Att svettas när du tränar är helt normalt, men om du tränar på morgonen eller mitt på dagen kanske du vill bli fräsch snabbt efter träningspasset. Här hittar du fyra tips som snabbt gör dig redo efter crossfitpasset.

Undvik smink & duscha ljummet

Det bästa är att ta bort sminket innan träningspasset för att låta huden svettas ordentligt. Med mycket smink direkt på huden finns det även risk att huden blir tilltäppt. Om du tränar med smink är det viktigt att du tar bort det direkt efter träningen. När du svettas utsöndras slaggprodukter och gifter. Därför bör du alltid tvätta ansiktet med en mild rengöring eller ett micellärt vatten direkt efter träningspasset för att hålla hyn fräsch och ren. Du bör även duscha i ljummet vatten för att minimera eftersvettningar.

Använd en diskret parfym

En diskret parfym är det bästa sättet för att snabbt känna sig fräsch efter ett intensivt träningspass. Varumärket Hugo Boss har många diskreta, men lyxiga dofter både för män och kvinnor. The BOSS Scent Accord är en populär doft som kommunicerar både styrka och mjukhet. Med noter av bergamott, blommor och mysk skapas en fräsch parfym som passar utmärkt efter träningspasset. BOSS Alive är en annan populär doft som är skapad av kvinnor, för kvinnor. Med noter av cederträ, äpple och vanilj skapas en fruktig doft för den modiga och självsäkra kvinnan. Boss in Motion är en av de bästsäljande parfymerna för män. Med noter av trä, kryddor och friska apelsiner är det en fräsch och energisk doft som passar den aktiva mannen.

Vid hård fysisk träning frigörs endorfiner i hjärnan vilket gör att du känner dig piggare, starkare och gladare efter ett intensivt crossfitpass. De här känslorna kan förstärkas med dofter. Med parfymer som kommunicerar styrka och energi kommer du att känna dig extra stolt och stark efter träningspasset.

Använd deodorant

Även om du duschar direkt efter träningen bör du använda en deodorant. Vid hård fysisk aktivitet är det vanligt att eftersvettas. Stryk deodorant under armarna och på andra ställen där du brukar svettas för att känna dig fräsch. Hos parfym.se hittar du ett stort utbud av olika parfymer och deodoranter. Du hittar bland annat deodoranter från Tom Ford vilket gör att du kan kombinera parfymen med deodoranten för ett mer enhetligt doftintryck.

Använd en täckande hudkräm för att dämpa rodnaden

Träningen ökar blodcirkulationen vilket kan ge en rosig fräschör. Lite mer färg i ansiktet är uppskattat av de flesta, men för vissa blir huden blossande tomatröd vilket inte alltid är så kul. En utjämnande hudkräm, exempelvis en foundation med medelhög täckning, kan dämpa rodnaden och få huden att se fräsch ut efter träningen.

awake