Bli av med kärlekshandtagen med crossfit

Crossfit är en mycket populär och uppskattad träningsform som tränar precis hela kroppen. När du utövar crossfit kommer du inte bara att träna styrka, utan även kondition. Här får dina armar och rygg en ordentlig genomgång, men också din rumpa, dina ben och din bål. Syftet med träningsformen är att träna så många olika muskelgrupper som möjligt och på så sätt få en mer hälsosam och stark kropp.

Som alla träningsfantaster redan är medvetna om finns det vissa områden som är svårare att attackera än andra. Det gäller även när det kommer till crossfit. Ett mycket vanligt problemområde är kärlekshandtagen, även kallade lovehandles. För att du ska kunna bli av med dina kärlekshandtag gäller det att du går ner i vikt och då är crossfit ett riktigt bra alternativ. Ett vanligt missförstånd är nämligen att man kan punktförbränna bort fettet, men detta har visat sig vara mycket svårt – näst intill omöjligt. Crosstfit innehåller dock många olika övningar som hjälper dig lite extra med målen, magen och inte främst kärlekshandtagen!

Sprints – en bra crossfitövning

Crossfit innehåller många fantastiska övningar som hjälper dig att minska fettdepåer och fett på kroppen. Ett exempel på en sådan övning är sprints. Här kommer vi gå in djupare på hur övningen fungerar och hur den kan hjälpa dig, men vill även komma med ett ytterligare tips på vägen. Även om kost och träning är rätt väg att gå för dig som vill bli av med lovehandles kan det ibland inte vara tillräckligt. Hos https://ak.se/ kan du därför hitta smidiga och effektiva behandlingar som attackerar de där kärlekshandtagen direkt och hjälper dig att bli av med dem.

Så hur fungerar då sprints? Sprints är en övning som du kan utföra när som helst och var som helst, eller nästan i alla fall. Då övningen inkluderar intervaller är det en av de bästa metoderna att ta till och här berättar vi precis hur du går tillväga.

  • Börja med att markera ut fyra stycken punkter. Punkterna ska markeras ut på en raksträcka och du behöver mycket plats, så se till att befinna dig utomhus. Här markerar du först starten och markerar sedan efter 5 meter, 10 meter och till sist 15 meter.
  • Din ena fot ska vara placerad vid startlinjen, medan den andra foten placeras intill den första fotens häl. Luta dig sedan framåt så att du kan trycka ifrån ordentligt. Övningen går nämligen ut på att hålla ett så högt tempo som möjligt.
  • Första steget är att löpa fram till den första markeringen, alltså 5 meters strecket/märket. Därefter löper du hela vägen tillbaka till start igen, för att sedan löpa vidare till 10 meters märket, innan du återigen vänder tillbaka. Fortsätt därefter till 15 meters märket och upprepa övningen så många gånger du orkar.
awake