Crossfit för cyklare

Crossfit är en intensiv form av träning där man fokuserar på både uthållighet och styrka. Som cyklist är dessa självklart viktiga attribut att ha, vilket gör crossfit till ett utmärkt träningsalternativ för den som vill bli en bättre cyklist. För dig som inte gillar att träna utanför ditt cyklande kan crossfit vara bra eftersom det oftast består av gruppträningar där gruppmedlemmarna motiverar varandra till att träna hårdare. Så parkera din cykel hos ett företag som Cykelboxen, som erbjuder ett cykelställ för yrkesfolk och offentlig förvaltning, och gå med i ett crossfitgym. Nedan följer detaljer kring fördelarna med att träna crossfit för dig som cyklist.

Styrka

Att cykla engagerar inte bara dina ben utan kräver även en stark överkropp, särskilt en stark mage. Är cykling din enda form av träning kan din överkropp då utgöra en bottleneck för din prestanda. Med crossfit kan du engagera muskler som inte stimuleras ordentligt annars och på så sätt förbättra ditt cyklande.

Flexibilitet

När man talar om uthållighet på en cykel behöver man även tänka på flexibilitet. Är du mer flexibel då blir det enklare för dig att cykla längre sträckor eftersom din hållning förbättras på ett naturligt sätt och då kan du cykla utan att känna dig obekväm.

Crossfit är billigt!

Att cykla kan vara en rätt dyr hobby, om man tar det på allvar, men att börja med crossfit är rätt billigt. Man kan även testa på en gratisträning hos många crossfitgym, så vad väntar du på?

awake