Crossfit och hudvård

Crossfit är en mycket intensiv träningsform som får dig att svettas mycket. När du svettas utsöndras slaggprodukter och gifter, vilket renar huden och kroppen. Det finns dock en risk att huden blir tilltäppt om du inte har rätt hudvårdsprodukter. Här kan du läsa mer om hur du bör tänka kring hudvård i samband med crossfitträningen.

Innan träning

Om du tränar på morgonen behöver du inte göra något alls med huden. Gå direkt från sängen till träningen, men glöm inte bort att ta med dig hudvårdsprodukter till duschen efter träningen. Om du däremot tränar på kvällen eller dagen är det bäst att tvätta rent ansiktet innan träningen. Det gör att huden kan andas ordentligt och dra nytta av den renande svettprocessen. Din hud efter träningen kommer att vara strålande ren och full av lyster.

Efter träning

Efter ett tufft crossfitpass är det viktigt att du rengör huden ordentligt för att få bort alla slaggprodukter som kommit upp till ytan. Hos Hudoteket hittar du ett brett sortiment av rengöringar och hudvårdsprodukter från professionella skönhetsmärken. Hudoteket var först med att sälja skönhet på nätet i Sverige och är idag en av de ledande aktörerna. Här kan du även få kostnadsfri konsultation från hudterapeuter som ser till att du hittar produkter som är särskilt lämpliga för din hudtyp. Här hittar du även ett stort utbud av produkter i resestorlekar, vilket passar perfekt att ta med sig till gymmet. Efter träningen bör du se till att ha en bra rengöring som är anpassad för din hudtyp. Använd inte tvål eftersom det kommer att torka ut din hud. Kom ihåg att tvätta ansiktet direkt efter träning eftersom porerna öppnar upp sig när du svettas. Om du inte får bort smuts och slaggprodukter finns det risk att porerna blir tilltäppta och finnar uppstår. En nytvättad handduk, micellärt vatten och en återfuktande dagkräm är även viktiga för hudvårdsrutinen efter träning.

Undvik smink

Det bästa för huden är att träna utan smink eftersom det kan täppa till porerna. Många upplever att huden blir sämre om de tränar med makeup och då kan det vara en bra idé att tvätta bort sminket innan crossfitpasset. Det är självklart möjligt att träna med smink, men då är det viktigt att välja produkter som inte täpper till. Hudvårdande puder, exempelvis mineralpuder från Bareminerals, är ett bra alternativ om du vill ha smink under träningen. Glöm inte bort att att tvätta bort sminket direkt efter passet för att huden ska må som bäst.

awake