Crossfit – tips för att komma igång

Är du motiverad men kanske lite osäker på hur du ska göra för att komma igång med Crossfit kan du ta hjälp av en erfaren tränare. De finns runt omkring i hela landet på olika gym och specifika Crossfit-gym. Även en personlig tränare eller en kompis som är bekant med grundteknikerna kan hjälpa till.

Gruppträning och träningsresor

Som vi tidigare nämnt tränar man ofta Crossfit i grupp. Det öppnar upp för möjligheter att sporra varandra och att hjälpas åt, då de olika individerna i gruppen oftast befinner sig på olika nivåer rent erfarenhets- och styrkemässigt. Det blir en särskild gemenskap om man kan se gruppen som en tillgång. Man får också en chans att träffa likasinnade, och dessutom finns det möjlighet att gå med i olika communities, eller grupper, på nätet.

En annan sak som kan boosta självförtroendet och motivationen är att delta i någon form av träningsevenemang. Det arrangeras flera olika event om året runt omkring i Sverige, inte bara i Crossfit. Med all sannolikhet kommer man i alla fall träffa likasinnade som man kan utbyta erfarenheter med.

Även arrangerade träningsresor blir allt vanligare, men de kräver kanske lite mer planering och framförallt tillåtande ekonomi. Men det behöver inte handla om en resa till andra sidan jordklotet, utan kan räcka med att åka till en annan stad eller ett annat av våra nordiska länder. Sådana resor brukar vara både peppande och roliga, även om de innebär hårt arbete och strikt disciplin.

Variera träningen

Att träna varierat kan också vara en motor för att komma igång. Har man träningsmoment man tycker mindre om har man också en tendens att strunta i träningen. Lägger man däremot in olika moment som avlöser varandra kan det tråkiga momentet vägas upp av roligare träning, som kan ses som en slags belöning.

Att träna tyngdlyftning, styrketräning, löpning, gymnastik, simning, cykling och så vidare är väldigt bra och varierande, vilket med all sannolikhet gör att du håller motivationen uppe en längre tid. Självklart finns det människor som gillar att “bara” träna kettlebells eller fotboll, och då ska man självklart göra det. De allra flesta av oss fungerar bäst när det finns ett urval och variation.

Är man en person som drivs av att ha väldigt tydliga mål med träningen kan man med fördel anmäla sig till någon form av tävling som man sedan tränar inför. Det kan räcka väldigt långt som motivation.

awake