Fördelarna med crossfit

Crossfit är en träningsform som har vuxit enormt mycket i popularitet de senaste åren, och det med all rätta. Det finns många fördelar med crossfit och det är en träningsform som passar de allra flesta.

Crossfit är allsidigt och kan innehålla många olika sporter, till exempel tyngdlyftning, gymnastisk och löpning. Alla kroppens funktioner tränas, såväl styrka, kondition och snabbhet som balans, rörlighet och smidighet. Övningarna bygger på rörelser som är naturliga för människan. Det är sådana rörelser människan i alla tider har utfört, som till exempel att springa, kasta, klättra, lyfta och släppa med mera.

En av de största fördelarna med crossfit är att den på ett mycket tydligt sätt är mätbar. Du ser dina träningsresultat under varje pass, du ser hur du blir starkare och hur många fler armhävningar du orkar göra.

Crossfit kan utövas på många olika sätt och på olika ställen, i grupp eller enskilt. Välj det som passar dig bäst och välj de övningar du föredrar att göra. Försök dock att få så stor variation på övningarna som möjligt. Många väljer att träna hemma, och då kan det underlätta att ha tillgång till en del träningsredskap. Det kan vara allt från hantlar och kettlebells till roddmaskin och olika träningsbänkar. Sådana redskap kan beställas från till exempel gorilla sports eller någon annan sida på nätet.

awake