Träning och Crossfit

Träning är något som blivit mycket viktigt för svenskar de senaste åren. I princip alla studier i hela världen pekar på att ju mer man tränar, desto friskare blir man som person. Exempelvis om man läser om sjukdomar som artros så är det tydligt hur mycket träning hjälper. Men det finns också olika typer av träningssätt, varpå en av de mest effektiva har visat sig vara crossfit.

Vad är Crossfit?

Crossfit är en typ av träning som kombinerar olika typer av aktiviteter. Crossfit uppfanns i Kalifornien i USA år 2000. Därefter har det vuxit kraftigt och man kan nu träna crossfit på de flesta gymmen i Sverige, men också i hela världen. Man kan också kolla på YouTube för att träna Crossfit, där finns också flera bra videor på hur man kan göra det.

Varför är Crossfit bra?

Crossfit är bra då den bidrar till träning av hela kroppen. Exempelvis så träna man både kondition, uthållighet, kondition och styrketräning. Det som är positivt är också att man inte behöver vara duktig på alla dessa moment, utan man träna upp sig med tiden. Crossfit är också något som hela familjen kan delta i, detta då man kan välja att delta i de moment som man känner sig bekväm med. Således kan även de som har olika typer av skador delta.

awake