Internationella Crossfit-tävlingar

Naturligtvis finns det även en mängd olika internationella Crossfit-tävlingar man kan delta i. Bakom en av de största tävlingarna, Crossfit Games, står företaget och gymkedjan Crossfit Inc.

Crossfit Games har bland annat arrangerats i Aromas och Carson i Kalifornien, men sedan 2017 är det Madison i Wisconsin som står som värdstad. Arrangörerna menar att detta är den ultimata fitnesstävlingen och att vinnaren därmed, med gott samvete, kan titulera sig “The Fittest On Earth”.

Tävlingens olika klasser

Crossfit Games avgörs i flera olika klasser:

– Flickor/pojkar (teens) 14-15 år

– Flickor/pojkar (teens) 16-17 år

– Damer/herrar 18-34 år

– Masters för damer/herrar 35-39 år

– Masters för damer/herrar 40-44 år

– Masters för damer/herrar 45-49 år samt 50-54 år, 55-59 år och 60+ år

– Mixed Teams som ska bestå av tre damer och tre herrar i vardera lag

The Crossfit Games Open

En annan årligen återkommande tävling går under smeknamnet The Open, men heter egentligen “The Crossfit Games Open”. Den arrangeras i februari och mars och lockar deltagare från hela världen. Här tävlar man i olika pass som ska genomföras under en viss tid, inom loppet av fyra dagar. Passen är olika från år till år och hålls hemliga fram till tävlingsdagen.

Mid-Atlantic CrossFit Challenge

Mellan den 12 – 14 april hölls tävlingen “Mid-Atlantic CrossFit Challenge” i Baltimore i USA. Vinnarna i elitklassen för män respektive kvinnor samt vinnarna i de olika lagtävlingarna kvalificerar sig för en plats i den populära tävlingen “Reebok CrossFit Games”.

Regioner

I Crossfit-världen delar man in tävlande, länder och klasser i olika regioner för att veta vilka som ska få gå vidare och tävla i de regionala tävlingar som arrangeras regelbundet. Generellt sett är det de tio, tjugo eller trettio bästa damerna och herrarna som bjuds in till “Open”, eller “Regionals”.

Regionerna delas in på följande sätt:

[b]Kanada[/b]

– Canada East

– Canada West

[b]USA[/b]

– North West

– Northern California (brukar förkortas NorCal)

– Southern California (brukar förkortas SoCal)

– South West

– South Central

– North Central

– Central East

– South East

– Mid Atlantic

– North East

[b]Latinamerika[/b]

[b]Europa[/b]

[b]Afrika[/b]

[b]Asien[/b]

[b]Australien[/b]

awake